Články

Volně dostupný

Mezinárodní konference Private Family Wealth 2022 se setkala s velkým ohlasem.

Společnost Svěřenská správa s.r.o. byla partnerem úspěné mezinárodní konference Private Family Wealth 2022, která proběhla 6.10.2022 a mezi účastníky i samotnými řečníky zaznamenala velký ohlas.

14. 10. 2022
7 min.
Volně dostupný

Rodina vlastnící společnost Patagonia ji vložila do svěřenského fondu s cílem bojovat proti změně klimatu.

Yvon Chouinard, zakladatel světově známé outdoorové společnosti Patagonia, se spolu s manželkou a jejich dětmi rozhodli vložit 100 % akcií společnosti s hlasovacím právem do svěřenského fondu Patagonia Purpose Trust.

15. 9. 2022
1 min.
Volně dostupný

Stali jsme se partnerem mezinárodní konference Private Family Wealth 2022

Společnost Svěřenská správa s.r.o. se stala partnerem mezinárodní konference Private Family Wealth 2022. Zažijte s námi tuto jedinečnou akci, na které získáte cenné know-how pro správu a plánování bohatství. Inspirujte se od předních odborníků z ČR i zahraničí a nepropásněte jedinečnou šanci se v rámci networkingu setkat s nejvýznamnějšími osobnostmi v oboru a napřímo pohovořit o aktuálních tématech.

10. 6. 2022
3 mi.
Volně dostupný

Pavel Kolář, výkonný ředitel společnosti Svěřenská správa, poskytl rozhovor redakci E15 na téma plánování bohatství.

Po výrazném jarním propadu trh se svěřenskými fondy ožil a zažívá konjunkturu. Lidé totiž hledají možnosti, jak snížit rizika spojená s nejistotou. „Řada podnikatelů zažila moment uvědomění a nyní hledají nástroje, které by jim pomohly ochránit majetek,“ říká v rozhovoru Pavel Kolář, generální sekretář Komory svěřenských poradců a správců ČR.

15. 10. 2020
7 min.
Volně dostupný

Ako založiť český zverenecký (zverenský) fond pre občanov Slovenska

Zverenecké (zverenské) fondy pomáhajú pri riešení konkrétnych životných situácií. Ochraňujú majetok i záujmy, zaisťujú diskrétnosť vlastníctva, obmedzujú rizika alebo pomáhajú dosiahnuť stanovených cieľov. I napriek tomu, že zverenecké fondy sú v Českej republike i Európe vyhľadávaným spôsobom správy majetku, nemá Slovenská republika tento inštitút ešte zavedený.

8. 10. 2020
10 min.
Volně dostupný

Co je rodinný svěřenský fond a proč byste o něm měli uvažovat.

Rodina představuje největší zdroj radosti v životě a je motivací pro finanční úspěch rodičů a hledání bezpečí. Zatímco více než šest z deseti respondentů studie společnosti Svěřenská správa s.r.o. říká, že jejich životní poslání je zachování dědictví pro další generace, tak ale pouze jeden z pěti oslovených rodičů souhlasí s tím, že by jejich děti zvládli náhle nabyté bohatství.

14. 9. 2020
10 min.
Volně dostupný

Komentář Petra Kováčika v článku "Nejčastější riziko ve správě majetku" pro investujeme.cz

Začátkem ledna odpovídal ředitel zákaznického servisu naší společnosti Ing. Peter Kováčik redakci investujme.cz na dotazy k článku: Nejčastější riziko ve správě majetku?

28. 1. 2020
5 min.
Volně dostupný

Wealth Planning je základem úspěšné správy majetku

Česká republika zažívá první vlnu předávání majetku. Otcové – zakladatelé, kteří vybudovali firmy a rodinné bohatství, nyní stojí před rozhodnutím, jak ho předat dalším generacím bez ztráty a rizika. „Až 70 procent rodin přichází o svůj majetek už v druhé generaci. Jedním z důvodů je chybějící funkční majetkový plán,“ říká v rozhovoru Pavel Kolář, odborník na správu rodinného majetku a svěřenské fondy.

13. 12. 2019
15 min.
Volně dostupný

Hospodářské noviny zveřejnily článek o naší konferenci TWM 2019 - Správa rodinného majetku

Hospodářské noviny zveřejnily 27.11. 2019 článek o naší konferenci TWM s názvem: Jak předat hladce majetek dětem? Experti doporučují místo závěti rodinnou ústavu a svěřenské fondy.

27. 11. 2019
5 min.
Volně dostupný

Rozhovor s Pavlem Kolářem o majetkovém plánování a svěřenských fondech pro E15.cz

Začátkem listopadu odpovídal výkonný ředitel naší společnosti Pavel Kolář redakci E15.cz na dotazy k majetkovému plánování a výsledkem byl článek: Rodinám chybí majetkové plány. Proto ztrácí své bohatství, říká expert.

1. 11. 2019
10 min.
Volně dostupný

Článek pro BYZMAG.cz "Vlastnictví znamená odpovědnost. Ruku v ruce s ním přichází i majetkový plán".

Na byzmag.cz jsme publikovali článek "Vlastnictví znamená odpovědnost. Ruku v ruce s ním přichází i majetkový plán", který se v měsíci říjnu drží v TOP 3 nejčtenějších článcích. Přečíst si ho můžete zde.

6. 10. 2019
8 min.
Volně dostupný

Kolik stojí služby profesionálního správce svěřenského fondu?

Už víme, kolik stojí založení svěřenského fondu i kolik utratíte za jeho správu. Poslední otázkou je, jak nákladné jsou služby profesionálního správce trustu. I na ni jsme připravili odpověď.

4. 7. 2019
8 min.
Volně dostupný

Ing. Peter Kováčik: Svěřenské fondy zakládají i méně movití lidé, třeba jako ochranu před exekucí

Zatímco před čtyřmi roky byly svěřenské fondy neznámým pojmem, v srpnu 2018 jich v České republice existovalo už přes 880. Zakladatelé trustů přitom nepochází jen z řad movitých podnikatelů. Stále častěji se o ně zajímají také lidé, jejichž majetek se počítá v řádech jednotek milionů korun.

17. 9. 2018
5 min.
Volně dostupný

7 životních situací, při kterých vám dobře poslouží svěřenský fond

Svěřenské fondy jsou v českém právním světě pořád ještě relativní novinkou. Ačkoli jsou často spojované s řešením situací v oblasti obchodních vztahů, například s předáváním firem nástupcům, mají mnohem širší využití.

11. 10. 2017
10 min.
Volně dostupný

Svěřenské fondy jako ochrana majetku: Proč s nimi ve strategii počítat?

Je naprosto přirozené přemýšlet nad ochranou majetku. Cesta k jeho nabytí je mnohdy dlouhá a náročná. V některých rodinách se na budování bohatství podílely celé generace. Život ale přináší různá rizika a někdy stačí málo, aby byl majetek nenávratně ztracen. Účinným nástrojem ochrany majetku jsou svěřenské fondy, s nimiž je proto vhodné ve strategii počítat.

27. 6. 2017
6 min.
Volně dostupný

Svěřenský fond jako nástroj ke správě výživného určeného k tvorbě úspor

Článek pojednává o institutu výživného určeného k tvorbě úspor, jeho smyslu a účelovém určení takto naspořených částek. Autoři představují institut svěřenského fondu jakožto flexibilní nástroj vhodný pro efektivní správu majetku. Demonstrují jaké výhody by mohla přinést možnost využití svěřenského fondu pro správu výživného určeného k tvorbě úspor.

1. 5. 2017
30 min.
Volně dostupný

Jak si vybrat toho nejlepšího svěřenského správce?

Jeden z prvních úkolů, který budete při založení svěřenského fondu řešit, je výběr vhodného správce. A řekněme si otevřeně, měli byste pro svůj svěřenský fond chtít toho nejlepšího, jaký je na trhu k mání! Bude přece spravovat Vaše osobní nebo rodinné jmění, které je možná základem bohatství Vašich budoucích generací.Vzhledem ke krátké historii svěřenství v ČR bude u potenciálního správce...

17. 6. 2015
10 min.
————   House of Trust   ————
Book Cover

100 stran
praktických rad, tipů a našich zkušeností.

Stáhnout Newsletter