Články

Volně dostupný

Co je rodinný svěřenský fond a proč byste o něm měli uvažovat.

Rodina představuje největší zdroj radosti v životě a je motivací pro finanční úspěch rodičů a hledání bezpečí. Zatímco více než šest z deseti respondentů studie společnosti Svěřenská správa s.r.o. říká, že jejich životní poslání je zachování dědictví pro další generace, tak ale pouze jeden z pěti oslovených rodičů souhlasí s tím, že by jejich děti zvládli náhle nabyté bohatství.

14. 9. 2020
10 min.
Volně dostupný

Ing. Peter Kováčik: Svěřenské fondy zakládají i méně movití lidé, třeba jako ochranu před exekucí

Zatímco před čtyřmi roky byly svěřenské fondy neznámým pojmem, v srpnu 2018 jich v České republice existovalo už přes 880. Zakladatelé trustů přitom nepochází jen z řad movitých podnikatelů. Stále častěji se o ně zajímají také lidé, jejichž majetek se počítá v řádech jednotek milionů korun.

17. 9. 2018
5 min.
Volně dostupný

7 životních situací, při kterých vám dobře poslouží svěřenský fond

Svěřenské fondy jsou v českém právním světě pořád ještě relativní novinkou. Ačkoli jsou často spojované s řešením situací v oblasti obchodních vztahů, například s předáváním firem nástupcům, mají mnohem širší využití.

11. 10. 2017
10 min.
Volně dostupný

Svěřenské fondy jako ochrana majetku: Proč s nimi ve strategii počítat?

Je naprosto přirozené přemýšlet nad ochranou majetku. Cesta k jeho nabytí je mnohdy dlouhá a náročná. V některých rodinách se na budování bohatství podílely celé generace. Život ale přináší různá rizika a někdy stačí málo, aby byl majetek nenávratně ztracen. Účinným nástrojem ochrany majetku jsou svěřenské fondy, s nimiž je proto vhodné ve strategii počítat.

27. 6. 2017
6 min.
————   House of Trust   ————
Book Cover

100 stran
praktických rad, tipů a našich zkušeností.

Stáhnout Newsletter