Poptávka po svěřenských fondech roste. Společnost Svěřenská správa rozšiřuje působnost na Moravu i na Slovensko.

Válka na Ukrajině, Covid-19 i inflace, to jsou hrozby, které movité jedince nutí zamyslet se nad ochranou majetku. Důsledkem je rostoucí poptávka po svěřenských fondech, správě investičních portfolií nebo pomoc při předání majetku dětem. Společnosti poskytující služby Wealth Management na to musí reagovat a rozšiřovat své služby do nových regionů. Společnost Svěřenská správa proto otevírá novou pobočku v Olomouci pro klienty z Moravy a Slovenska.

V poslední době raketově roste poptávka po svěřenských fondech. Důvodů, proč movití jedinci a rodiny chtějí chránit svůj majetek, je hned několik. Prvním faktorem je, že první porevoluční podnikatelé mají vybudované úspěšné firmy, pro které potřebují jednak ochranu a navíc řeší tu věčnou otázku: Co dál s mojí firmou? Na stole tak leží otázka nástupnictví, předání podniku dětem nebo prodej. „Svěřenský fond může být vhodnou alternativou, jak bezpečně předat rodinný podnik potomkům nebo jak ochránit finanční zisk z prodeje firmy, např. před inflací nebo dalšími vnějšími vlivy,“ vysvětlil Pavel Kolář, CEO společnosti Svěřenská správa s.r.o. Dalšími faktory ovlivňující rostoucí poptávku po službách správy a plánování bohatství jsou hrozby, jako je např. energetická krize, válka na Ukrajině či stále se zvyšující úrokové sazby a inflace. Zároveň pandemie Covid – 19 zdůraznila fakt, že nikdo tu není věčně. Jedinci s vysokou hodnotou čistého jmění tak musí řešit předání svého majetku dědicům, a to ideálně ještě za života. Tedy dříve, než za osud vybudovaného bohatství rozhodne soud nebo než se dědici rozkmotří natolik, že se majetek zcela rozprodá.

Nový člen týmu k ruce klientům z Moravy a Slovenska

Společnosti poskytující služby k založení svěřenského fondu a správy majetku na to reagují. Společnosti Svěřenská správa s.r.o. a Multi Family Office rozšířily svůj tým o nového člena. Jiří Nekvapil bude v roli Wealth Advisora a Trust Advisora pomáhat spravovat a plánovat bohatství movitým rodinám z Moravy a Slovenska. „Stále častěji se nám ozývali zájemci o svěřenské fondy z Moravy i Slovenska. Při stávající kapacitě a vzdálenosti z Prahy jsme však neměli možnost jim poskytnout odpovídající servis. Po pečlivém uvážení jsme došli k závěru, že dozrál čas na rozšíření své působnosti. V důsledku toho jsme ve firmě uvítali Jiřího Nekvapila jako nového člena týmu. Jiří bude vést novou pobočku v Olomouci, díky které dokážeme pokrýt poptávky klientů z Moravy i ze Slovenska. Rozšíření působnosti obou společností bylo důsledkem přirozeného vývoje,“ popsal Pavel Kolář důvody otevření nové pobočky v Olomouci a dodal: „Jiří je v oboru profesionálem. Má více než 20 let zkušeností se správou majetku i se zakládáním svěřenského fondu. Jiřího ve firmě známe už od roku 2016, kdy jsme měli možnost společně spolupracovat v rámci Komory svěřenských poradců a správců ČR. Díky tomu víme, že klienti z východní části republiky i Slovenska budou v těch nejlepších rukou.“

Rozsáhlé zkušenosti se správou a plánováním bohatství Jiří Nekvapil nabyl více než dvacetiletou praxí v oboru, kdy působil na vysokých manažerských rolích. V rámci jeho praxe pomáhal se správou finančního majetku jedincům a rodinám s vysokou hodnotou čistého jmění, především však zakladatelům či majitelům rodinných firem. 

Znalosti z certifikačního kurzu Trust Managament a praxi v rámci KSPS ČR jsem nakonec sám aplikoval při poradenství klientům se založením a správou jejich svěřenského fondu. Nyní mám možnost praxi s institutem svěřenského fondu převést do profesionální spolupráce se společností Svěřenská správa s.r.o. Jsem velmi rád za důvěru jednatelů Pavla Koláře i Petera Kováčika, kteří mi umožnili své více než dvacetileté zkušenosti se správou majetku movitým klientům zužitkovat i v další dceřiné společnosti Multi Family Office,“ vyjádřil se k nové pozici nastupující člen týmu Jiří.

Zaujal vás článek?

Dejte nám svůj mail a my vám budeme podobné články posílat 1x měsíčně.
Získejte přehled, co se ve světě svěřenských fondů děje:

Tento web je chráněn technologií reCAPTCHA. Ochrana soukromí a smluvní podmínky.

Související články

————   House of Trust   ————
Book Cover

100 stran
praktických rad, tipů a našich zkušeností.

Stáhnout Newsletter